Tetamu Rindu

Friday, 29 August 2014

TERKINI: Pewaris Takhta Cinta @ Cinta Karma


 Alhamdulillah, akhirnya novel ketiga SK dah terbit...sesiapa yang nak order direct dengan SK boleh..insya- allah akan dapat tanda tangan dan cenderahati...sesiapa yang berminat untuk order dengan SK boleh email di mujahidah_khadijah91@yahoo.com ataupun boleh add wechat SK ct_khadijah91 untuk tempahan novel.

Kalau sesiapa yang nak beli terus dari Penulisan2u pun boleh...boleh pergi ke http://www.p2u.my/ ataupun boleh tunggu novel ni di kedai-kedai buku berhampiran...

SINOPSISKerana cinta papanya, Tan Sri Syed Umar yang tidak kesampaian, SYED ARYAN HAIDAR menjadi galang ganti. Dia mengahwini WAFIYA KHADEEJA hanya untuk memenuhi permintaan terakhir papanya demi menyambung sebuah cinta yang terhalang suatu ketika dulu. Nak kata benci, dia tak rela untuk melepaskan gadis itu pergi. Nak kata sayang, Syed Aryan tidak kesah apabila mamanya memperlakukan gadis itu seperti bola. Kerana menjunjung amanah yang diberi, Wafiya didera mental dan fizikal.

“Perempuan macam kau tak layak mendapat hormat aku. Dan kau tak boleh jatuh cinta dekat mana-mana lelaki termasuk Muzamil dan Haq. Kalau aku nampak kau dengan mana-mana lelaki, tahulah nasib kau.” - SYED ARYAN HAIDAR

“Baiklah. Saya takkan jatuh cinta dengan sesiapa pun termasuk tuan.” - WAFIYA KHADEEJA

Namun, masa berlalu dengan pantas. Rasa yang mula mekar dalam hatinya menyebabkan Syed Aryan tidak sanggup berpisah dengan gadis itu. Tetapi dendam Puan Sri Sharifah Mastura menghalang rasa itu. Dek tidak sanggup melihat isterinya menjadi mangsa dendam mamanya, Syed Aryan terpaksa berkorban. Ya, berkorban meskipun dia terpaksa menerima kebencian gadis itu!

“Abang tahu Fiya banyak terluka dengan apa yang berlaku. Tapi percayalah sayang, apa yang abang buat adalah untuk Fiya...” - SYED ARYAN HAIDAR

“Lepas tuan dapat apa yang tuan nak, tuan tinggalkan saya seorang diri. Tuan biarkan saya kena halau macam kucing kurap dengan Puan Sri. Itu yang tuan kata tuan lakukan semuanya untuk saya?! Sudahlah, Tuan Ary. Kisah kita dah tamat.

Tuan baliklah ke dunia tuan. Jangan ganggu saya lagi.” - WAFIYA KHADEEJA

Mereka disatukan kerana harta, mereka berpisah kerana cinta. Mampukah Syed Aryan meraih kembali cinta Wafiya? Janji Syed Aryan tidak akan pernah berubah meskipun dia harus membuat satu pilihan yang sukar... Menjadi pewaris cinta ataupun pewaris harta?

Tajuk: Pewaris Takhta Cinta
Penulis: Siti Khadijah
Penerbit: Penulisan2u
ISBN: 978-967-0567-37-2
Harga: RM25(Semenanjung) // RM28(Sabah & Sarawak)

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.